ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΥΤΕΡΗ ΚΡΑΣΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τους Chef Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο

Ημερομηνία Προβολής: 07/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρές μερίδες
  • 7 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 καρότα
  • 1 ½  μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί  (σαββατιανό ή μοσχοφίλερο)
  • 1/2 lt ζωμό κότας ή λαχανικών Knorr
  • 1-2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1-2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ. ψιλό ζυμαρικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια στο μούλτι τόσο, ώστε να γίνουν σαν πουρές, και τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη. Μέσα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να κιτρινίσουν.  Προσθέτουμε

το κρέας και το σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά.

Περιμένουμε να πάρει χρώμα το κρέας. Προσθέτουμε το ζωμό, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα. Τέλος, ρίχνουμε όλο το κρασί. Βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σούπα και το κρέας να μαλακώσει.

Στο σερβίρισμα, για να γίνει η σούπα πιο χορταστική, προσθέτουμε στο πιάτο αν θέλουμε λίγα βρασμένα μακαρονάκια βίδες.