ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
Ημερομηνία προβολής 05/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σαρδέλες
- 25-30 αμπελόφυλλα
- 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 2 σκελ. σκόρδο
- 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκκαλο. Τις φιλετάρουμε δηλαδή χωρίς να τις κόψουμε στα δύο.
Κάνουμε ένα μείγμα με ψιλοκομμένα άνηθο, μαϊντανό, σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Είναι σημαντικό να τα ψιλοκόψουμε για να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους.
Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τα μυρωδικά στο εσωτερικό τους. Κλείνουμε την κάθε σαρδέλα και την τυλίγουμε σαν ντολμαδάκι με ένα αμπελόφυλλο. Τοποθετούμε την σαρδέλα στην κάτω και μέσα πλευρά του φύλλου για να βγει από έξω η γυαλιστερή του πλευρά.
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.