ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΣΑΠΕΛΕΣ, ΤΑΛΑΓΑΝΙ & ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Aλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο
ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. πράσινη ανάμικτη σαλάτα 
  • 4 τσαπέλες (αποξηραμένα σύκα)
  • 30 γρ. καρυδόψιχα
  • 60 γρ. ταλαγάνι
  • 30 γρ. βινεγκρέτ 
Για τη βινεγκρέτ:
  • 10 γρ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. πετιμέζι
  • 15 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα squeeze απαλή Kalamata Papadimitriou 
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βινεγκρέτ:
Χτυπάμε στο μούλτι την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, τη μουστάρδα και το πετιμέζι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, το νερό και το πιπέρι. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο το ταλαγάνι.
Πλένουμε καλά τα σαλατικά, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. 
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, με το χέρι, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 
Προσθέτουμε χονδροκομμένα τα καρύδια και τα σύκα. 
Μαρινάρουμε με την ανάλογη ποσότητα βινεγκρέτ και σερβίρουμε με το ψητό ταλαγάνι.