ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Τάσο Πέτκογλου
Ημερομηνία Προβολής: 17/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 ντομάτες
- ½ αγγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- ½ πράσινη πιπεριά
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 6 φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις ντομάτες. Σε κάθε μία κόβουμε το καπάκι της με το κοτσάνι, και με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό της. Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό και το κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε 4 κομμάτια κατά μήκος και μετά σε λεπτές φετούλες.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου.
Αλατίζουμε το εσωτερικό της ντομάτας και γεμίζουμε τις ντομάτες με τα ψιλοκομμένα υλικά, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, κάπαρη και ψίχα ντομάτας.
Τοποθετούμε σε πιάτο τη γεμιστή ντομάτα, βάζουμε δίπλα 2-3 κουταλιές γιαούρτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.