ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Μανίκη
Ημερομηνία Προβολής: 17/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. τρυφερή ρόκα
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.γ. μέλι Ελάτης
- 100 γρ. μανούρι στρογγυλό
- 5-6 σύκα Κύμης
- 40 ml αγουρέλαιο Άλτις
- 120 ml ξύδι Οξυμέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά για να μην μας αρπάξει. Το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά και όταν μυρίσει το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ψήνουμε δυο στρογγυλές φέτες μανούρι, σε σχάρα ή σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Απλώνουμε μια κουταλιά μέλι πάνω σε κάθε φέτα ζεστό τυρί, για να λιώσει και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. καβουρντισμένο σουσάμι.
Κόβουμε τα σύκα ζουλιέν (μπαστουνάκια) και αναμειγνύουμε με χοντροκομμένα φύλλα ρόκας, αγουρέλαιο και οξύμελι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καβουρντισμένο σουσάμι. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε τοποθετώντας το μανούρι στο κάτω μέρος του πιάτου και στολίζοντας από πάνω στην σαλάτα.