ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 28/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 πατάτα
  • 50 γρ. αρακά
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmanns
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmanns
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Καρδιές μαρουλιού
  • Αγγουράκι τουρσί
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο. Το μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι για 1-3 ώρες. Το σοτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ψηθεί καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, με την μουστάρδα και το γιαούρτι.

Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Τα βράζουμε, σε ξεχωριστούς χρόνους το καθένα (τις πατάτες και το καρότο σε μια κατσαρόλα, τον αρακά σε μια άλλη). Τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε. Εκτός από τα βασικά λαχανικά (καρότο-πατάτα-αρακά) μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικό έχει το ψυγείο μας. Σε αυτήν την συνταγή, για πιο μεσογειακή γεύση προσθέτουμε ψιλοκομμένα αγγουράκι τουρσί και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε επίσης λίγο χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Το μυστικό για μια αυθεντική ρώσικη σαλάτα είναι να καλύπτονται τα λαχανικά από μια ελαφριά στρώση μαγιονέζας, όχι να κολυμπάνε μέσα στη μαγιονέζα! Σερβίρουμε με καρδιές μαρουλιού.