ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ & ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

Από τον Chef Χρήστο Αθανασιάδη

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ & ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΥΡΙΟΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

300 ΓΡ. ΣΕΣΚΟΥΛΑ
10 ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
200 ΓΡ. ΑΝΤΙΔΙΑ
10 ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
1 Κ.Σ. ΨΙΧΑ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ
1 ΜΙΚΡΟ ΡΟΔΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
150 ΓΡ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
15 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
60 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΥΡΙΟΥ:
200 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
80 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 2 ΑΒΓΑ
30 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
1/4 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:
ΑΛΕΥΡΙ
1 ΑΒΓΟ
100 ΓΡ. ΑΣΠΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κροκέτες τυριού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, το μπλε τυρί Δανίας, το αλεύρι, το ασπράδι αβγού και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα, πλάθουμε τις κροκέτες σε μπαλάκια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξουν. Έπειτα τις τηγανίζουμε όπως είναι ή τις πανάρουμε σε αλεύρι, χτυπημένο αβγό και τριμμένο αμύγδαλο. Τις τηγανίζουμε με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η βινεγκρέτ πήζει πολύ, την αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια, το αντίδι, τη ρόκα και τα σέσκουλα. Πασπαλίζουμε με το ρόδι και τις σταφίδες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το φινόκιο. Πασπαλίζουμε με ρόδι, σταφίδες και ηλιόσπορο. Προσθέτουμε τις κροκέτες και περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ.