ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μανίκη

Ημερομηνία Προβολής: 17/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. ρόκα
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 10 γρ. κάππαρη
  • 60 γρ. αγουρέλαιο Άλτις
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 5-6 μικρά ντακάκια
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι σε κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

“>
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, βγάζουμε τα σπόρια και την κόβουμε σε κυβάκια. Την μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο και ξίδι για 20 λεπτά. Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα σπανακιού και τη ρόκα. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ, περιχύνουμε με αγουρέλαιο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον πάτο της σαλατιέρας 3 κ.σ. κατίκι Δομοκού. Ρίχνουμε από πάνω την μαριναρισμένη ντομάτα. Προσθέτουμε επίσης 5-6 ντακάκια (αντί για κρουτόν) και κάππαρη. Τοποθετούμε από πάνω την πράσινη σαλάτα και πασπαλίζουμε κόκκους από τριμμένο πιπέρι!