ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
1/2 ΜΑΤΣ. ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
1/2 ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
4 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
100 ΓΡ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
2 ΣΦΗΝ. ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3 ΣΦΗΝ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΦΗΝ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βιολογικό ξίδι, το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βράζουμε σε νερό τα σέσκουλα και το σταμναγκάθι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα μυρώνια και περιχύνουμε με την μισή βινεγκρέτ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα παξιμάδια, τα ραντίζουμε με λίγο νερό, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και τα σπάμε σε κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα παξιμάδια, προσθέτουμε από πάνω τα χόρτα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Βάζουμε την κάππαρη, τη ντομάτα σε κυβάκια και το φρέσκο τυρί με κρέμα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.