ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον μάγειρα Χρήστο Μαντίδη
Ημερομηνία Προβολής: 20/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 2 πράσα
- 4 κ.σ. τραχανά γλυκό
- 1 σφην. ξύδι
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σπιτικούς ζωμούς κότας Knorr
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, αλάτι και πάπρικα. Αφήνουμε στη φωτιά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι. Βράζουμε ένα λίτρο νερό και διαλύουμε μέσα τους 2 σπιτικούς ζωμούς. Σβήνουμε τα πράσα με 3 ποτήρια ζωμό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε να πάει παντού και βράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.