ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 24 – 28 ΠΙΤΑΚΙΑ
12 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 ΦΛ. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
250 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 ΑΒΓΑ
4 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΚΑΚΑΟ
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο, το τρίμμα ινδικής καρύδας, τα αβγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας με την μεγάλη πλευρά καθέτως και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος σε δύο λωρίδες. Τοποθετούμε τις λωρίδες των φύλλων τη μια πάνω στην άλλη.
Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε στην κάτω πλευρά του φύλλου μια κουταλιά από το μείγμα της σοκολάτας, φέρνουμε τις δύο απέναντι πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση, το τυλίγουμε σε ρολό και το αλείφουμε με βούτυρο.
Έπειτα τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, με την ένωση από κάτω και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αν θέλουμε, αντί για ρολό, τα τυλίγουμε σε τρίγωνα πιτάκια.
Ψήνουμε τα πιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, λίγο κακάο κοσκινισμένο, τριμμένη καρύδα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.