ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Γιάννη Κατσιμπράκη
Ημερομηνία Προβολής: 7/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. φρέσκα χόρτα (π.χ. σέσκουλα, σπανάκι, καυκαλήθρες, ζωχούς, σταμναγκάθι)
- 200 γρ. φιλέτο τόνου (φρέσκο ή από βαζάκι)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 μικρό λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα χόρτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά. Τα σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο από το ζουμί τους για να μην είναι τελείως στεγνά. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τα μισοβρασμένα χόρτα ανακατεύοντας τα. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, αν θέλουμε, και χυμό λεμόνι.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο κομμένο σε φέτες και προσθέτουμε τον φρέσκο τόνο για δυο τρία λεπτά. Αν χρησιμοποιούμε τόνο από κονσέρβα ή βαζάκι σοτάρουμε για ένα λεπτό στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο ζουμί από τα χόρτα μέχρι να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε ελαφρώς τον τόνο με τα χόρτα και σερβίρουμε –τρώγεται και ζεστό και κρύο.