ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Bασίλη Παπαθεοδώρου

Ημέρα προβολής 03/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 4 κλων. κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. καρύδια
  • 4 παντζάρια
  • Λευκή κρέμα βαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou  

 
Για το dressing:

  • 70 ml  Λευκό βαλσαμικό ξύδι Kalamata Papadimitriou
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 1κ.γ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν
  • 1κ.γ. μέλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ     
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο τα παντζάρια με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν έχουν ψηθεί.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, τυλιγμένα στο αλουμινόχαρτο.
Τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Για το ντρέσινγκ:
Χτυπάμε στο μούλτι ελαιόλαδο, ταχίνι, λευκό βαλσαμικό ξίδι, τσίλι, μέλι, ξύσμα από λεμόνι, πορτοκάλι και λάιμ.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ τα παντζάρια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε καβουρδισμένα τριμμένα καρύδια και την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι.