ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρυσόστομο Κοντοκώστα
Ημερομηνία προβολής 01/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα Fouantré Ifantis
- ½ λάχανο
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1/3 ματσ. σέλινο
- 1 σφην. λευκό βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λάχανο ψιλό, τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη, κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε λάδι να καλυφθεί ο πάτος και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο, τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια και τα κοτσανάκια του σέλινου ψιλοκομμένα. Τέλος ρίχνουμε το κρασί, τον κουρκουμά και το λευκό βαλσαμικό ξίδι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το λάχανο, τη πιπεριά, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το ζωμό κότας, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φυλλαράκια του σέλινου και σερβίρουμε.