ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ DRESSING ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Έφη Γιαλούση

Ημερομηνία Προβολής: 17/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μικρές πατάτες
  • 250 γρ. παντζάρια
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το dressing:

  • ¼ φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Για το ψήσιμο των παντζαριών:

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και βάζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους σε αλουμινόχαρτο, τα ραντίζουμε με μπαλσάμικο, αλάτι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες. Κατόπιν, κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τις πατατούλες στη μέση και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.

Για το dressing:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μπαλσάμικο, τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και  ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε φαρδιά πιατέλα: απλώνουμε δυο κουταλιές από το dressing στον πάτο, βάζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια με την ρόκα ανάμεσά τους, στολίζουμε με το υπόλοιπο dressing και από πάνω ρίχνουμε το σουσάμι.