ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Σταύρος Πεχλιβανίδης από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 24/06/2014

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 300 γρ. σκουμπρί σε λάδι
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 120 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • ¼ ματσ. άνηθο
  • 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 6 ντοματίνια (για σερβίρισμα)
  • Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μούλτι την ψίχα ψωμιού με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιούμε  μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελαιόλαδο.
Βάζουμε το μείγμα του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα. Ξεψαχνίζουμε το σκουμπρί, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με τα χέρια και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε φιστίκια Αιγίνης, σκουμπρί, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με άνηθο.
Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, για μια ώρα, τουλάχιστον και σερβίρουμε.