ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βασίλη Ακρίβο
Hμέρα προβολής 08/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:
- 400 γρ. σταμναγκάθι
- 200 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 200 γρ. τόνο σε λάδι
- 10 αντζούγιες φιλέτο
- 1 φλ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσι
Για τη σάλτσα:
- 2 ντομάτες
- 1 σκόρδο
- 2 φέτες ψωμί
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 25 αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 20 φουντούκια
- Εξαιρετικο παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε στο φούρνο τις ντομάτες και το σκόρδο ολόκληρο, για 45 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τις αντζούγιες για μισή ώρα σε νερό, για να φύγει το αλάτι.
Για τη σάλτσα:
Φρυγανίζουμε το ψωμί σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τις ψητές ντομάτες χωρίς τη φλούδα, το ψητό σκόρδο, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί. Χτυπάμε ξανά και ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε με τα χέρια το σταμναγκάθι και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, τις αντζούγιες, τον τόνο, τη σάλτσα και τις ελιές.