ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 15/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κατεψυγμένα πλατιά φασολάκια Ifantis
- 3 αβγά
Για τη βινεγκρέτ:
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 2 κ.γ. ξύδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. κάππαρη
- Μαϊντανό
- Εστραγκόν
- Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια για 5 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, λάδι, ξύδι, μουστάρδα, κάππαρη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και εστραγκόν, αλάτι – πιπέρι. Βράζουμε 1 αβγό ανά μερίδα. Ιδανικά θέλουμε να γίνει μελάτο, δηλαδή αφήνουμε το αβγό να βράσει για 3 λεπτά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα φασολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τοποθετούμε 1 αβγό στο κέντρο.