ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΡΔΕΛΑ TRATA (100 ΓΡ.)
2 ΜΙΚΡΑ ΦΙΝΟΚΙΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
½ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
½ ΜΑΤΣ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
15 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
5 ΚΡΙΘΙΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ
1 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
5-6 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τηγανητή κάππαρη:
Τηγανίζουμε την κάππαρη σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα και την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το dressing:
Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα:
Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού στο φινόκιο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο. Έπειτα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, στύβουμε μέσα στη σαλάτα το χυμό τους, και ρίχνουμε τα στυμένα ντοματίνια στη σαλάτα. Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου, αλάτι, πιπέρι, το φιλέτο πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με λίγο από το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα παξιμάδια με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Για το σερβίρισμα:
Απλώνουμε σε μια πιατέλα το τριμμένο παξιμάδι, προσθέτουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε τις σαρδέλες και την τηγανιτή κάππαρη.
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, περιχύνουμε με λίγο dressing και σερβίρουμε.