ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Αποστολάκη
ΥΛΙΚΑ
  • ½ λάχανο πράσινο 
  • ½ λάχανο κόκκινο 
  • 2 καρότα
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 2 κ.σ. σουσάμι λευκό (καβουρδισμένο)
  • 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι  
Για τη σος:
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι – λεμόνι Kalamata Papadimitriou
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα εξωτερικά φύλλα από τα λάχανα και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. 
Kόβουμε σε μακρόστενες λεπτές φέτες τα καρότα και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το πράσινο λάχανο, το σπανάκι και το κόκκινο λάχανο. 
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο, για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε, εκτός φωτιάς, για 10 λεπτά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους. 
Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν σος. 
Ρίχνουμε στη σαλάτα το λευκό και το μαύρο σουσάμι. 
Προσθέτουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια. 
Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.