ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΚΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά
YΛΙΚΑ
  • 2 φέτες προσούτο με κριτσίνια Ferrano Ιfantis
  • ½  φινόκιο
  • ½  iceberg
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τις φέτες προσούτο με το τυρί κρέμα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 5 λεπτά. 
Βάζουμε σε ένα μπολ το iceberg, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε. 
Κόβουμε σε φέτες το φινόκιο, το μαρινάρουμε με λάιμ και αλάτι και το προσθέτουμε στη σαλάτα. 
Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, το βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 
Σερβίρουμε τη σαλάτα με τα κριτσίνια και προσθέτουμε από πάνω το προσούτο με το τυρί κρέμα.