ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
100 ΓΡ. BABY ΡΟΚΑ
ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΦΥΛΛΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΩΡΙΜΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
3 ΡΟΖ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
4 Κ.Σ. ΣΠΟΡΟΥΣ ΡΟΔΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ:
2 ΦΕΤΕΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ IFANTIS (ΠΑΧΟΥΣ 1ΕΚ. Η ΚΑΘΕΜΙΑ)
3-4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
6 K.Σ. ΧΥΜΟ ΡΟΖ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
3 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1-2 Κ.Γ. ΜΕΛΙ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γαλοπούλα:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά και τη σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα και να βγάλει τα αρώματά της.
Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και την αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να καραμελώσει η γαλοπούλα.
Για τη βινεγκρέτ:
Χτυπάμε στο μούλτι τον χυμό γκρέιπφρουτ, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα βασιλικού, τα φύλλα μαϊντανού και τη baby ρόκα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, έπειτα βάζουμε τα φιλέτα γκρέιπφρουτ, τους σπόρους ροδιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε την καραμελωμένη ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά και το αβοκάντο. Πασπαλίζουμε με ρόδι και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.