ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Ντίνα Χαρίση

Ημέρα προβολής 19/12/13

ΥΛΙΚΑ

  • 1½  κιλό αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο
  • 3-4 καρότα
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κλων. σέλερι
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κ.σ. Νέα Φυτίνη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 μπαχάρι
  • Κόκκους πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • Ξίδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικός

Για τις πατάτες:

  • 1½  κιλό πατάτες
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.σ. Νέα Φυτίνη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¾ ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα Hellmann’s Mild

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αγριογούρουνο:
Προσθέτουμε στο κρέας χοντροκομμένο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το μαϊντανό και τα καρότα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη δάφνη, το μπαχάρι και τους κόκκους πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το κρέας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Όταν μαριναριστεί το κρέας, το στύβουμε με το χέρι, το στεγνώνουμε από τα πολλά υγρά, το αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Το σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με φυτίνη, μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια σουρώνουμε τη μαρινάδα και τη βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρέας και το σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί και το ζωμό βοδινού.
Το μεταφέρουμε σε μια γάστρα ή πλατιά κατσαρόλα και το ψήνουμε στο φούρνο για 2-3 ώρες, στους 180 βαθμούς.

Για τις πατάτες φούρνου:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τη φυτίνη, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο ψιλοκομμένο, ρίγανη και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε νερό, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε το αγριογούρουνο σε μια πιατέλα και το συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.