ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΡΥ, ΑΝΑΝΑ, ΜΑΝΓΚΟ & ΝOODLES ΡΥΖΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/02/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 500 γρ. medium rice noodles Oriental Express 
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 6 κ.σ. σόγια σος Blue Dragon
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο Blue Dragon
  • 200 γρ. baby corn Oriental Express 
  • ½ λεμονόχορτο 
  • 20 γρ. τζίντζερ 
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • ½ ανανά 
  • 1 μάνγκο 
  • 80 ml γάλα καρύδας Oriental Express
  • 380 γρ. κινέζικο κάρυ Blue Dragon 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζoυμε τα noodles ρυζιού σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο τη σόγια σος και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5-10 λεπτά. 
Τοποθετούμε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. 
Σωτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ, το λεμονόχορτο, το μπέιμπι κορν, τον ανανά, το μάνγκο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. Βάζουμε τη σάλτσα με κινέζικο κάρυ, το γάλα καρύδας και αφήνουμε για 1 λεπτό, να πάρουν μια βράση, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα noodles ρυζιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.