ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ & ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Σπύρο Παγιατάκη

Ημέρα προβολής 14/04/2014

YΛΙΚΑ

  • 1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 2 κιλά)
  • 2 ½ κ.γ. κόκκους πιπέρι
  • 2 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 3 κ.σ. δυόσμο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού με Πορτοκάλι και Λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon Originale

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρινάδα:

Σπάμε στο γουδί τους κόκκους πιπεριού.
Προσθέτουμε τη σόγια, το κρασί, την κρέμα βαλσαμικού, το δυόσμο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Μαρινάρουμε το κρέας σε ένα πλαστικό ή γυάλινο σκεύος, σκεπασμένο στο ψυγείο, για 8 ώρες τουλάχιστον ή για ολόκληρο το βράδυ, γυρίζοντάς το 1 με 2 φορές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σκουπίζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τους σπασμένους κόκκους πιπεριού.
Απλώνουμε με ένα πινέλο το μείγμα στο κρέας, προσθέτουμε τη μίση μαρινάδα και 1 φλυτζάνι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

Για τις πατάτες:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες,  και τις βράζουμε για 3 – 4 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν παραμένουν σκληρές στο εσωτερικό τους. Σουρώνουμε τις πατάτες.
Βάζουμε ένα ταψί στον ζεστό φούρνο για να λιώσει και να κάψει η μαργαρίνη με  βούτυρο και το ελαιόλαδο, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε στις πατάτες, το δενδρολίβανο, αλάτι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε Έπειτα τις βάζουμε στο ταψί με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 20-30 λεπτά, γυρίζοντας στον μισό χρόνο τις πατάτες, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα και να πάρουν χρυσό χρώμα.