ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Στέλλα Κατσαρού
Ημέρα προβολής 14/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. λουκάνικα από γαλοπούλα Φράνκα Ifantis
- 1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι
- 250 γρ. γραβιέρα Τρύπας Κρήτης
- 1 ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
- 12 φέτες τυρί γκούντα ή ένταμ
- 300 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 3 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. θυμάρι
- 150 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε το σπανάκι σκέτο σε μια κατσαρόλα για 2-3 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό με το ζωμό κότας.
Κόβουμε σε κομματάκια τα λουκάνικα, τα σωτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρίβουμε τη γραβιέρα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με μαργαρίνη με βούτυρο.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, τα λουκάνικα, το σπανάκι, το τριμμένο τυρί, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
Από πάνω βάζουμε μαργαρίνη με βούτυρο και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες τυριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε το σουφλέ, προσθέτουμε αρωματικά και γαρνίρουμε με πιπέρι.