ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Μπενέτο Ματθαίου
Ημερομηνία Προβολής: 19/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. καπνιστό σολομό
- 2 καρότα
- 200 γρ. μπρόκολο
- 200 γρ. κουνουπίδι
- 1 ματσ. ρόκα
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη σος:
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. άνηθο
- 2 κ.σ. αγουρέλαιο Άλτις
- Χυμό ½ λεμόνιου
- 1 κ.γ. μουστάρδα Maille Dijon originale
- (Αλάτι, πιπέρι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά. Το μπρόκολο και το κουνουπίδι πλένονται πιο σωστά αν τα κρατήσουμε ανάποδα [από το κοτσάνι] κάτω από τη βρύση. Ξεφλουδίζουμε το καρότο. Κόβουμε το καρότο σε φέτες και βγάζουμε μικρές φουντίτσες από το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε στον ατμό. Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα, βάζουμε τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι το οποίο τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα κατσαρόλα με δύο δάχτυλα νερό. Όταν το νερό βράσει βάζουμε το καπάκι πάνω από τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Φτιάχνουμε τη σος βάζοντας σε μπλέντερ το γιαούρτι, το σκόρδο, τον άνηθο, το αγουρέλαιο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε να βάλουμε παραπάνω από κάποιο υλικό, ώστε να είναι η σος όπως μας αρέσει (πχ. περισσότερο λεμόνι ή μουστάρδα ή αλατοπίπερο)
Σε πιατέλα στρώνουμε τα λαχανικά μαζί με τα φύλλα ρόκας, τοποθετούμε από πάνω φετούλες καπνιστού σολομού και περιχύνουμε με τη σος. Διακοσμούμε με φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.