ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 11/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. καστανό ρύζι
- 20 μικρές γαρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 30 ντοματίνια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι–πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
- 130 ml ελαιόλαδο
- 30 ml βαλσαμικό ξίδι Βιολογικό Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι–πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει al dente. Στη συνέχεια το σουρώνουμε, το κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό
και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε το βρασμένο καστανό ρύζι και ανακατεύουμε.
Για τη βινεγκρέτ:
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι.
Για τις γαρίδες:
Ψήνουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα με το καστανό ρύζι, πασπαλίζουμε με πιπέρι σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τις γαρίδες.