ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΓΑ, & ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ

Από την Λίτσα Τσόλκα

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΓΑ, & ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛ. ΦΑΚΕΣ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΡΕΓΓΑΣ
1 ΡΟΔΕΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ
6-8 ΚΛΩΝ. ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1/2 ΦΛ. ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΦΥΛΛΑ ΡΑΝΤΙΚΙΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
3 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ ΒΙΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ:
2 ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
½ Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
1/3 Κ.Γ. ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνουμε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κοτσάνια μαϊντανού και μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, για περίπου 25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα κοτσάνια μαϊντανού.

Για τις αραβικές πίτες:
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τις πίτες και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα, την ξερή ρίγανη και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το βαλσαμικό βιολογικό ξίδι, την πικάντικη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τις βρασμένες χλιαρές φακές σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Έπειτα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο ρέγγας, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις φακές σαλάτα με την καπνιστή ρέγγα πάνω σε φύλλα ραντίκιο.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό και προσθέτουμε θρυμματισμένες τις αραβικές πίτες.