ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/05/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 25/05/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 200 γρ. ρόκα
- 200 γρ. λόλα κόκκινη
- 200 γρ. σαλάτα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 30 ντοματίνια
- 4-5 φύλλα δυόσμου
Για τη βινεγκρέτ:
- 120 ml ελαιόλαδο
- 40 ml κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
Για τα κρουτόν:
- 3 φέτες ψωμί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά, με άφθονο τρεχούμενο νερό το σπανάκι, την ρόκα, την κόκκινη λόλα, την σαλάτα, τα φύλλα δυόσμου και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά τους.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σπανάκι, την ρόκα, την κόκκινη λόλα και την σαλάτα, τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια.
Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Για τα κρουτόν:
Kόβουμε σε κυβάκια τις φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κομμένο ψωμί. Έπειτα βάζουμε το βούτυρο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατίζουμε και σωτάρουμε μέχρι να γίνει το ψωμί τραγανό σαν κρουτόν.
Όταν τα κρουτόν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα απλώνουμε καλά.
Πασπαλίζουμε τα κρουτόν με το τριμμένο regato και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το regato και να πάρει χρώμα.
Όταν τα κρουτόν είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε πάνω στην σαλάτα.