ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Βαγγέλη Δρίσκα
Ημερομηνία προβολής 18/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 μερίδες)
- ½ κ. γαρίδες
- 4 σκελ. σκόρδο
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ ματσ. άνηθο
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 σφην. τσίπουρο
- Αλάτι – πιπέρι
- Για τις μπρουσκέτες:
- Φέτες ψωμιού
- 2 φιλέτα αντσούγιας
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. βαλσαμική κρέμα Kalamata Papadimitriou
- 1 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος αλλά κρατάμε το κεφάλι. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις γαρίδες, ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, τσίπουρο ή ούζο αν προτιμάμε, το σκόρδο ψιλοκομμένο, πασπαλίζουμε με άνηθο ψιλοκομμένο, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της γαρίδας.
Ψήνουμε φέτες ψωμιού σε ένα τηγανάκι ή στο φούρνο. Ψιλοκόβουμε την κάπαρη, την αντσούγια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 σκελ. σκόρδο τριμμένη, ελαιόλαδο, πιπέρι, κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε τις φέτες που ψήσαμε με τη σος που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε από πάνω τις γαρίδες αφαιρώντας τα κεφάλια, γαρνίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο και καλή μας όρεξη!