ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ

Aπό τον Chef Θοδωρή Καρίνο

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ (ΣΕ ΒΑΖΟ)
60 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ
40 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 Κ.Γ. ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
1/2 ΑΓΓΟΥΡΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ:
60 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την βραστή κινόα:
Ξεπλένουμε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό και την στραγγίζουμε. Έπειτα τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό (για ένα φλιτζάνι κινόα χρειαζόμαστε δύο φλιτζάνια νερό ή ζωμό). Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της. Στη συνέχεια την απλώνουμε σε ένα ταψί, την ανακατεύουμε συχνά με ένα πιρούνι, για να μείνει σπυρωτή και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ την βρασμένη κινόα. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το αγγούρι χωρίς τα σπόρια, την ξεφλουδισμένη ντομάτα χωρίς το εσωτερικό της, τις ελιές και το καπνιστό χέλι. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το σωταρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια απλώνουμε τα αμπελόφυλλα, τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από τη γέμιση και τα τυλίγουμε.

Για το ντιπ:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού, μέχρι να αφρατέψει.
Σερβίρουμε τα γεμιστά αμπελόφυλλα και συνοδεύουμε με το λεμονάτο φρέσκο τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.