ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
200 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
70 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ)
5 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ
180 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ)
35 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Σ. ΞΙΔΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια αβγών. Όταν αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα, προσθέτoυμε το αλάτι και το ξίδι. Βάζουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα (σχηματίζονται έντονες κορφές στην επιφάνειά της όταν την ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης).
Στη συνέχεια, τρίβουμε στο μούλτι τα φουντούκια με τη ζάχαρη, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και τα ενσωματώνουμε στην μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί κουταλιές από το μείγμα, φτιάχνοντας μικρούς δίσκους μαρέγκας.
Ψήνουμε τα σοκολατένια dacquoise, σε προθερμασμέο φούρνο, στους 150 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν, χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα. Στο τέλος κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα, για ακόμη 15 λεπτά.
Αφού κρυώσουν, βάζουμε ανάμεσα σε δύο dacquoise σοκολατένιο τυρί κρέμα και σερβίρουμε.