ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΚΟΡΠΙΝΑ (ΨΑΡΙ) ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον chef Βασίλη Σικαλιά

Ημερομηνία Προβολής: 5/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σκορπίνα 1300 γρ.
  • 450 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες IFANTIS
  • 2 ντομάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 1 σφην. λευκό ξύδι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι ή ζητάμε από τον ιχθυοπώλη μας να το καθαρίσει από λέπια και εντόσθια.

Στρώνουμε δύο λαδόκολλες και τοποθετούμε πάνω τη
σκορπίνα. Την αλατίζουμε καλά μέσα στην κοιλιά και απ έξω και την
πασπαλίζουμε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και θυμαριού. 

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε μερικά λεπτά τις μπάμιες να ξεπαγώσουν ελαφρά
και τις αλατίζουμε καλά. 
Τοποθετούμε τις μπάμιες στη λαδόκολλα μαζί με τη
σκορπίνα. 
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα
κομμάτια. 
Βάζουμε τις ντομάτες στη λαδόκολλα με τις μπάμιες και τη
σκορπίνα και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για να πάει παντού και
περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Τυλίγουμε πρώτα τη μία λαδόκολλα με το ψάρι, τις μπάμιες
και τη ντομάτα, την αναποδογυρίζουμε και τυλίγουμε από πάνω και τη δεύτερη
λαδόκολλα για να γίνει ένας φάκελος καλά κλεισμένος. 
Τοποθετούμε το “πακέτο” σε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα 1
μεγάλο ποτήρι νερό, το κρασί και το ξύδι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για
περίπου μία ώρα.

Στα μισά του ψησιματος αναποδογυρίζουμε το «πακέτο» για
να ψηθεί καλά το ψάρι και από τις δύο πλευρές, προσθέτοντας υγρά στο ταψί αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα το ψάρι ολόκληρο και γύρω
γύρω τις μπάμιες.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο
ελαιόλαδο.