ΣΥΝΤΑΓΕΣ

FISH AND CHIPS ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/06/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από το Νίκο Καραθάνο

Ημερομηνία Προβολής: 15/6/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για το ψάρι:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. γαλέτα 
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

Για το ντιπ ταραμά:

  • 120 γρ. κρεμμύδι
  • 120 γρ. λευκό ταραμά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. χωριάτικο ψωμί ολικής αλέσεως
  • 600 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 100 γρ. σόδα

  • 4 πατάτες
  • Ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.

Σε μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε πολύ καλά για να σπάσουν τα αβγά του ταραμά και να γίνει μια λεία κρέμα.

Στίβουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει και το προσθέτουμε στο μπλέντερ αλέθοντας με τα υπόλοιπα υλικά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να δένει το ντιπ. Προσθέτουμε τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία, βελούδινη κρέμα.

Ετοιμάζουμε το ψάρι, πλένουμε το φιλέτο και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε σε μικρά μπαστουνάκια το ψάρι.

Ετοιμάζουμε ένα μπολ με αλεύρι, ένα μπολ με φρυγανιά και ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο βάζουμε τους δύο κρόκους του αβγού με 1-2 κουταλιές σόδας ανακατεμένους.

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε καλά τα φιλετάκια μας. Τα περνάμε πρώτα από αλεύρι, μετά από τον κρόκο και μετά από φρυγανιά φροντίζοντας να σχηματιστεί παντού μια ομοιόμορφη κρούστα. 

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλετάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά στικάκια ή λεπτά μπαστουνάκια.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα