ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΟΥΡΑ ΡΟΦΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον αποσταγματοποιό-οινοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο


Ημερομηνία Προβολής: 9/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

  • 1 ουρά ροφού
  • 2-4 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας φιλετάρει την ουρά ή το κάνουμε μόνοι μας με ένα μακρύ και κοφτερό μαχαίρι.  Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε την φιλεταρισμένη ουρά μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα. Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού και γυρνάμε το ψάρι ανάλογα με το πόσο έχει τηγανιστεί από την κάθε πλευρά. Καλό είναι το τελευταίο γύρισμα να βρει το ψάρι με την πέτσα προς τα κάτω για να το βγάλουμε από το τηγάνι και να το σερβίρουμε σωστά. Περιχύνουμε με την ντομάτα κονκασέ και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και το απολαμβάνουμε με ένα κόκκινο απαλό κρασί.