ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Μάκη Γεωργιάδη & την Έλενα Τζέφρι, food stylists
Ημερομηνία Προβολής: 22/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 κούπες
- 1 λίτρο γάλα
- 24 μικρά ζαχαρωτά (μαρς μέλοου)
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα
- 4 πλαστικά κουταλάκια & 4 πλαστικά ποτήρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
…Μια ωραία ιδέα για να κάνουμε δώρο μια κούπα μαζί με νόστιμη χειροποίητη σοκολάτα!
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Αδειάζουμε τη σοκολάτα σε 4 πλαστικά ποτηράκια του νερού μιας χρήσεως, χύνοντας περίπου δύο δάχτυλα σε κάθε ποτήρι [αν βγει παραπάνω ή λίγο παρακάτω δεν πειράζει].
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στην συνέχεια μπήγουμε ένα πλαστικό κουταλάκι στο κέντρο της σοκολάτας σε κάθε ποτήρι. Ο λόγος που περιμένουμε να κρυώσει λίγο η σοκολάτα είναι για να σταθεί το κουτάλι κάθετα και να μην γύρει. Περιμένουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κόβουμε με ψαλίδι το χείλος του ποτηριού και το σκίζουμε για να βγάλουμε άθικτη την πετρωμένη σοκολάτα με το κουταλάκι της.
Σε όμορφες κούπες τοποθετούμε από ένα κομμάτι σοκολάτας με το σφηνωμένο κουταλάκι και βάζουμε 6 μαρς μέλοους στην κάθε μία. Τυλίγουμε την κούπα με κάποια όμορφη συσκευασία και την προσφέρουμε ως δώρο.
Το μόνο που χρειάζεται όταν προσφέρουμε την κούπα είναι να ζεστάνουμε γάλα και να το αδειάσουμε μέσα στην κούπα με τη σοκολάτα. Τα μαρς μέλοους θα μαλακώσουν, η σοκολάτα θα λιώσει με λίγο ανακάτεμα και θα έχουμε ένα υπέροχο ρόφημα.