ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής: 08/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 400 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
- 30 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 4 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το αρωματικό βούτυρο:
- 180 γρ. βούτυρο Lurpak
- 2 σκελ. σκόρδο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αρωματικό βούτυρο:
Χτυπάμε στο μίξερ την φρέσκια ρίγανη, το φρέσκο θυμάρι, το σκόρδο, το βούτυρο και το ξύσμα λάιμ. Έπειτα τυλίγουμε το μείγμα του αρωματικού βουτύρου με πλαστική μεμβράνη, σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βράζουμε τα ριγκατόνι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την ξαλμυρισμένη κάππαρη , τις ελιές, τα πολύχρωμα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ένα ακόμα λεπτό.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ριγκατόνι, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι, το σουσάμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Kόβουμε 2-3 ψιλές φέτες από το αρωματικό βούτυρο και τις προσθέτουμε στα ριγκατόνι από πάνω να λιώσουν.