ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/02/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την τηλεθεάτρια Μαρία Μπέικα
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. βρασμένα ρεβίθια, βαζάκι ή σπιτικά
- 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 6 φύλλα μαρουλιού
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Για την vinaigrette μελιού:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε την ντομάτα σε κύβους και τα φύλλα μαρουλιού με το χέρι μας σε χοντροκομμένα κομμάτια.
Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε τα μαρούλια, την ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τα ρεβίθια.
Ανακατεύουμε απαλά αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι και τοποθετούμε στην κορυφή την φέτα.
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά για την vinaigrette και τα κτυπάμε να αναμιχθούν καλά.
Περιχύνουμε με την vinaigrette την σαλάτα μας, ανακατεύουμε απαλά και δοκιμάζουμε.