ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Ημερομηνία Προβολής: 26/10/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
Από τη Μάγδα Γεροσίδερη
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. κους-κους ή πλιγούρι ψιλό
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 1 ματσ. δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. έτοιμο μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 λεμόνι
- 1 ντομάτα
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πληγούρι σε ζεστό νερό και το αφήνουμε για μισή ώρα σε χυμό λεμονιού να φουσκώσει
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο όσο πιο ψιλά γίνεται (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψαλίδι).
- Κόβουμε σε κομματάκια το φρέσκο κρεμμύδι και τη ντομάτα.
- Βάζουμε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ταμπουλέ λίγο λίγο για να μη “μπουκώσει” η σαλάτα.
- Προσθέτουμε κύμινο, κανέλα, μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (τύπου καρίνο) και το χυμο λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.