ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/11/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Γρηγόρη Χριστοδούλου
Ημερομηνία Προβολής: 17/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
- 6 καρότα
- 1 φλ. αρακά
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 150 γρ. σαλάμι αέρος Κερκύρας (ή άλλο πικάντικο αλλαντικό)
- 2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισο
- ½ φλ. ούζο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στη μεσαία πλευρά του τρίφτη τα καρότα.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σαλάμι σε κομματάκια.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και μόλις κάψει προσθέτουμε τους σπόρους του γλυκάνισου.
Σοτάρουμε το αλλαντικό στη μαργαρίνη και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το ούζο
Προσθέτουμε το καρότο, το καλαμπόκι και τον αρακά τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσει το καρότο).
Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε άλλα δύο λεπτά να μαραθεί το κρεμμύδι.
Σερβίρουμε την σαλάτα ζεστή σε βαθύ σκεύος.