ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
- 1 ανανά
Για το σιρόπι:
- 100 ml νερό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 λέμονγκρας
- Φλούδες & χυμό από 1 λάιμ
- Φύλλα δυόσμου
Για την γκανάς λευκής σοκολάτας:
- 180 γρ. λευκή σοκολάτα
- 200 ml Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 125 ml γάλα
- 5 γρ. ζελατίνες
- 1 κ.γ. γλυκόζη
- 1 λοβό βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λάιμ
Για την σούπα μάνγκο:
- 200 γρ. πουρέ μάνγκο
- Χυμό από 2 λάιμ
- 30 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμό από τζίντζερ
Για το σερβίρισμα:
- Τριμμένο μπισκότο σοκολάτας
- Σμέουρα
- Φύλλα δυόσμου
- Παγωτό σοκολάτα
- Φρούτα του πάθους (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το λέμονγκρας, τις φλούδες λάιμ και το χυμό λάιμ και περιχύνουμε μ’ αυτό τα φύλλα δυόσμου.
Για την γκανάς λευκής σοκολάτας:
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, το γάλα, τη γλυκόζη, το λοβό βανίλιας, τη λευκή σοκολάτα, το ξύσμα λάιμ, και τις ζελατίνες στραγγισμένες.
Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα. Έπειτα την απλώνουμε σε ένα ταψί, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, να ακουμπάει πάνω στην κρέμα, και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για την σούπα μάνγκο:
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τον πουρέ μάνγκο, το μέλι, τον χυμό λάιμ και τον χυμό τζίντζερ και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
Για το ραβιόλι ανανά:
Κόβουμε τον ανανά σε λεπτές φέτες, τις βουτάμε στο σιρόπι και τις βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε την γκανάς λευκής σοκολάτας πάνω στις μαριναρισμένες φέτες ανανά με ένα κορνέ. Καλύπτουμε με μία ακόμη φέτα ανανά και το ραβιόλι είναι έτοιμο.
Για το σερβίρισμα:
Τοποθετούμε τα ραβιόλια σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με την σούπα μάνγκο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο σοκολάτας.
Βάζουμε τα σμέουρα, τα φύλλα δυόσμου, λίγο σιρόπι από τον ανανά και το παγωτό σοκολάτα.
Προσθέτουμε από πάνω τους σπόρους από τα φρούτα του πάθους.