ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
8 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΦΛ. ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ (ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ, ΧΟΥΡΜΑ, ΒΕΡΙΚΟΚΟ)
5 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
2 Κ.Σ. ΜΕΙΓΜΑ ΖΑΧΑΡΗ & ΚΑΝΕΛΛΑ
2 ΦΛ. ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΑΧΛΑΔΙ, ΝΕΡΑΝΤΖΙ, ΣΥΚΟ, ΚΥΔΩΝΙ)
1/2 ΦΛ. ΚΑΡΥΔΙΑ
1/2 ΦΛ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
1 ΦΛ. ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΖΑΧΑΡΗΣ-ΚΑΝΕΛΛΑΣ:
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
1/2 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
1/4 Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
1/2 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ:
5 ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
1 ΦΛ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΝΕΡΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα γλυκά του κουταλιού και προσθετουμε το μείγμα ζάχαρης και κανέλλας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Απλώνουμε δύο φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και βάζουμε τη γέμιση. Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με ακόμα δύο φύλλα και βάζουμε από πάνω τα γλυκά του κουταλιού. Καλύπτουμε με δύο φύλλα κρούστας, τα τυλίγουμε γύρω γύρω, βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. Αφού ψηθεί περιχύνουμε το γλυκό με κρύο σιρόπι. Αν έχει κρυώσει το γλυκό περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι.