ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ & ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Γαβριά

Ημέρα προβολής 10/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες

  • 4 φέτες/180 γρ. ψητό χοιρινό με μυρωδικά Fouantre Ifantis
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις

Για τη σάλτσα:

  • 100 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 50 γρ. κράνμπερις
  • 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο

Συνοδευτικά:

  • Πράσινη & κόκκινη λόλα
  • Κολοκύθα ψημένη ή βρασμένη
  • 50 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε σε μικρά ισομεγέθη μικρά κομμάτια τα σύκα και τα βερίκοκα. Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα cranberries, τα φιλέτα και το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το χυμό από λάιμ, θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Για τις φέτες του ψητού χοιρινού, αφήνουμε να κάψει καλά λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.Τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
Σ’ ένα δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε παρμεζάνα σε έναν κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της φέτας του χοιρινού και την αφήνουμε να λιώσει καλά, μέχρι να αρχίσει να εμφανίζεται το λαδάκι της. Τοποθετούμε το κομμάτι του χοιρινού πάνω στην παρμεζάνα για να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά.
Πολτοποιούμε την κολοκύθα για να γίνει πουρές όσο είναι ζεστή και προσθέτουμε μαργαρίνη με βούτυρο και μια πρέζα κύμινο.
Σερβίρουμε το χοιρινό με μυρωδικά στην κρούστα παρμεζάνας, προσθέτουμε τη σαλάτα, τον πουρέ κολοκύθας και τη σάλτσα των ξερών φρούτων.