ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ & ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Σπύρο Παγιατάκη

Ημερομηνία Προβολής: 24/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 ½  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλ. φουντούκια σε σκόνη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη & μαντζουράνα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το κους κους:

  • 1 φλ. κους κους
  • 1 φλ. βραστό νερό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το κους κους.
Ψιλοκόβουμε τις ψητές πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 1-2 κουταλιές από το λάδι της λιαστής ντομάτας.
Βάζουμε το κους κους στο μπολ με τις πιπεριές και τις ντομάτες και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζεστού νερού. Αλατίζουμε, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
Σε μπλέντερ βάζουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά ψίχουλα που θα τα χρησιμοποιήσουμε για το πανάρισμα. Στο τριμμένο ψωμί βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και την τριμμένη παρμεζάνα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τα αβγά και χτυπάμε για να ανακατευτούν καλά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε πάπρικα, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαντζουράνα και τη σκελίδα σκόρδου λιωμένη και ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα υλικά.
Απλώνουμε το αλεύρι σε μεγάλη πιατέλα και ξεκινάμε με το πανάρισμα.
Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό με το γιαούρτι και μετά στο ψωμί με το φουντούκι και την παρμεζάνα, προσέχοντας να παναριστούν καλά όλα τα κομμάτια.
Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομματάκια κοτόπουλου σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα του ψωμιού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Ετοιμάζουμε το κους κους που έχει εντωμεταξύ φουσκώσει προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1-2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο το κους κους σε ένα βουναλάκι και γύρω γύρω τα κομματάκια κοτόπουλου σαν ακτίνες.