ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(για 24 πιττάκια)

 

Για τα πιττάκια

1 πακέτο ζύμη κουρού με μαγιά ΚΑΝΑΚΙ

1 αυγό ανακατεμένο με 2κ.σ γάλα

 

Για τη γέμιση

4κ.σ ελαιόλαδο

2-3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

200γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200γρ. κιμά χοιρινό

1/2 κούπα λευκό κρασί

3 αυγά βραστά

2κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι-πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να σοταριστεί καλά ο κιμάς.

Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά να σωθούν τα υγρά τους.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό, τα αυγά τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ανακατεύουμε και κρατάμε την γέμιση στην άκρη.

 

Συναρμολόγηση

Κόβουμε τα 2 φύλλα  σε 12 στρογγυλά σχήματα το καθένα με διάμετρο 7εκ. περίπου , δηλαδή ετοιμάζουμε 24 πιτάκια.

Βάζουμε από 2/3 κ.σ γέμιση περίπου σε κάθε στρογγυλό φύλλο και στη συνέχεια με τα χέρια μας παίρνουμε τις δυο άκρες, τις σηκώνουμε προς τα πάνω και τις κλείνουμε καλά, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.

Αλείφουμε τα πιττάκια με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα.