ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΠΑΝΣΕΤΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΚKΑΛΟ)
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ:
3 ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΜΕΝΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
25 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO
30 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ:
250 ΓΡ. ΦΕΤΑ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIJON ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ
10 ML ΛΕΥΚΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 Κ.Γ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε σε νερό την πατάτα, μέχρι να μαλακώσει.
Έπειτα αφαιρούμε το εσωτερικό από τις ψημένες μελιτζάνες, το βάζουμε στο μούλτι, προσθέτουμε το τριμμένο regato, το βούτυρο και χτυπάμε. Προσθέτουμε τη βρασμένη πατάτα, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνουν πουρές.
Για τη μους φέτας:
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το φρέσκο θυμάρι, το φρέσκο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τη φέτα και σωτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει η φέτα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο μούλτι, χτυπάμε μέχρι να γίνει μους και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ψήνουμε τις πανσέτες στο σχαροτήγανο με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αφαιρούμε, τις καραμελώνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και τις περνάμε ξανά από το τηγάνι.
Σερβίρουμε τις πανσέτες με τον πουρέ μελιτζάνας και τη μους φέτας.