ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ & ΠΗΚΤΟΓΑΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον chef Γιάννη Αποστολάκη

Ημερομηνία Προβολής: 20/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αβοκάντο
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 100 γρ. πηκτόγαλο Χανίων
  • 1 κ.γ. γύρη
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ λεμόνι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στη μέση ένα αβοκάντο ποικιλίας χας, του αφαιρούμε το κουκούτσι και αφαιρούμε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι.
Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει ψήνουμε το αβοκάντο με το κοίλο μέρος προς τα κάτω. Αφήνουμε 2-3 λεπτά ίσα ίσα να ψηθεί ελαφρά και να κάνει τις ωραίες γραμμές της σχάρας και γυρίζουμε πλευρά για να ψηθεί και από κάτω.
Πλένουμε τη ρόκα, την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε σε βαθύ πιάτο σαλάτας.
Τοποθετούμε από πάνω τα δύο κομμάτια αβοκάντο και τα κόβουμε σε ψιλές φετούλες.
Στύβουμε μισό λεμόνι πάνω από το αβοκάντο, ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο και από πάνω βάζουμε 2-3 κουταλιές πηκτόγαλο.
Πασπαλίζουμε με τη γύρη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.