ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/02/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ
4 ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
½ ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τις χοιρινές μπριζόλες. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και θωρακίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, για συνολικά 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες το ξύσμα λάιμ, το ξύσμα λεμονιού, τις αλείφουμε με το βούτυρο, και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με λίγο λάδι από το τηγάνι που τις θωρακίσαμε και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 14-16 λεπτά.
Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια σε φέτες. Στη συνέχεια τα σωτάρουμε μαζί με το σκόρδο, στο ίδιο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
Σερβίρουμε τις χοιρινές μπριζόλες με το παντζάρι σωτέ.