ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Αντωνία Παπακωσταντίνου

Ημέρα προβολής 3/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. χοιρινή σπάλα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόκκους μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κοκκινοπίπερο
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 ποτήρι του νερού ξανθιά μπύρα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • φλούδες λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Θυμάρι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκίτσες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χτυπάμε τους κόκκους μουστάρδας στο μούλτι ή στο γουδί για να γίνουν σκόνη. Κόβουμε τις φλούδες λεμονιού σε μικρά καρεδάκια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τους κόκκους μπαχάρι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε καλά, μέχρι να κάνει κρούστα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κόκκους μουστάρδας, το κοκκινοπίπερο και το θυμάρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις φλούδες λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με τη μπύρα και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, χυμό λεμόνι και θυμάρι.
Αποσύρουμε από την φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, για να ενωθούν οι γεύσεις. Γαρνίρουμε με κοκκινοπίπερο και φρέσκο θυμάρι.